Bishop Spencer Place Reinforces Brand with Luxurious Finishes for Residents

March 11, 2020

York Place Skilled Nursing & Rehab at Saint Luke's Bishop Spencer Place in Kansas City wanted to reinforce their brand as the premiere place for short-term rehabilitation and long-term comprehensive medical care.  They asked our team to create a new design that would make residents feel at home and well cared for.

 

To do this, we selected finishes that are both durable and luxurious. The remodeled resident rooms include new, smart solutions to empower residents. Some of these include:

 

  • Mirrors that tilt to accommodate all heights of residents, as well as, those in wheelchairs.

  • New residential style finishes that still incorporate the durability and cleanability required for a demanding healthcare setting.

  • New lighting throughout the room, including lights located behind the headboard on a dimmer that provides the perfect atmosphere for reading or catching up with family.

  • USB ports incorporated into the base of the lamp to provide all residents and family easier access to charging outlets.

 

This project is in the early stages. However, the mock-up rooms are complete. You can see what the transformation will be like below.

Before                                                                   After

 

Before                                                                    After


 

Additional Project Design Features include: 

 

  • A new welcoming Entry with a staff desk to greet and help people upon arrival.

  • A new Parlor space for residents which includes a stone fireplace.

  • A new Living Room which includes built-in cabinets, fireplace, and television.

  • A new Therapy space with added square footage to allow for better care of the residents.

  • A new open Nurse Station with visual access into the Parlor, Living Room and Dining Room for better care of the residents.

  • New alcoves in each wing to allow staff closer access to resident rooms.

  • A new private family dining room to allow for private family gatherings and parties. 

  • Overstated crown molding and wainscot throughout the corridors.

  • Tunable lighting that helps to regulate residents circadian rhythms. 

 

Stay tuned for more project photos in 6 to 8 months when construction is complete.

 

Find out how you can create a luxurious patient experience using our pretty and smart design techniques. Email us at info@bc-dg.com to learn more.

 

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Pretty and Smart.

  • linkedin icon white
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • wix blog icon copy